Ur arkivet - Frozen.

 

Att gå all in för ett jobb.

För mig handlar arbete mycket om ambition. Jag skulle aldrig kunna stanna kvar på en arbetsplats när jag inte känner mig engagerad för det är inte sån jag är. Får ofta höra att jag är väldigt ambitiös och engagerad i det jag gör och att jag gör allt eller inget. Det finns ingen gråskala däremellan för min del. Jag har nu jobbat på diverse skolor/förskolor under några veckors tid och hela denna veckan har jag jobbat på Espresso House. Mina tider på förskolor/skolor ligger oftast på 8-16:30 och mina tider på EH denna veckan (samt nästa vecka) har varit 9-18. Under dessa timmar ligger min telefon på ljudlöst i jackfickan som hänger på kontoret och sedan hinner jag sitta med telefonen under mina bussresor hem, sedan när jag kommer hem då går jag och lägger mig och sedan upp och på't igen morgonen efter.
 
Kanske låter tråkigt för många, men för någon som älskar sitt jobb så är det inte så konstigt. Sedan hade jag kunnat sitta uppe hela nätterna och kolla på Youtubeklipp, blogga eller redigera bilder men då jag är mån om min hälsa och känner mig själv så pass väl så vet jag att jag behöver mina timmar av sömn för att orka. Jag kan sova 3 timmar och sedan dra i mig en redbull och gå till jobbet, det funkar någon dag som det är kris. Men det är inte så jag vill leva mitt liv, jag har gjort det förut - framförallt under mina säsonger på Gröna Lund - men jag känner mig ganska färdig med det för hela min kropp fallerar, och inte minst min magkatarr som blir helt knäpp och min stressnivå som slår i taket. 
 
Flertal personer kanske också har noterat att jag inte längre drar ut och festar och dricker speciellt mycket alkohol jämfört med vad som har synts på min Facebook, Instagram och här i bloggen för några månader sedan. Det är också något som jag inte alls dras till längre. Jag tycker absolut att det är kul att dra ut för att dricka drinkar och dansa rumpan av mig någon gång ibland, men inte varje helg och absolut inte flera gånger i veckan. Jag satsar hellre på att jobba, göra karriär, tjäna pengar och i framtiden köpa en lägenhet och en bil.
 
Vi alla är olika. Vi alla har olika mål. Och vi alla växer upp i olika takt.
Jag har redan växt upp. Jag har redan satt mina mål.
Och jag har funnit vägarna jag måste gå för att ta mig dit.
 
That's all for now, xoxo.

Allhelgona - Nu är det dags igen.

Varje år den 31 oktober besöker jag Skogskyrkogården med ett ljus, en tändare och kameran i handen. Självklart ska jag dit i år med och kameran är laddad och nedpackad. Tänkte i alla fall komma i stämning med att visa några av bilderna från 2013!

 

Breakfast in bed.

 

Start your day with coffee.

 

Bak- och Chokladmässan

 

December 1-24

 

Roadtrip del 2


 
 
 

Yasuragi Hasseludden

Idag, mina vänner så har jag spenderat en heldag på Yasuragi Hasseludden. Det har varit helt fantastiskt och så underbart avkopplande. Vi började morgonen med frukost kl 7:15. Vi har även hunnit med att bada i varma källor, simma några längder i simbassängen, gått på klangmeditation, badat lite till, fått massage, ätit supergod sushi, vilat i mjuka stolar under varma filtar och lite allt möjligt. En fantastisk dag helt enkelt med fokus på enbart avkoppling. Yasuragi blir tradition 1-2 ggr om året från och med nu för min del. Min stressade själ behövde verkligen detta. Nu har jag helg en dag till (imorgon, lördag). Sedan jobbar jag 9-18 på söndag och är ledig måndag. Sedan är jag faktiskt bokad på jobb tisdag-fredag på ett fritidshem i Jakobsberg. Ovanligt att man är bokad så här långt i förväg men ibland har man tur! Imorgon ska småbrorsorna firas, och jag är supertrött så jag ska inta sängläge med Kockarnas Kamp på datorn. Peyz.


Att planera sitt liv

Personer som känner mig är medvetna om att jag är ett kontrollfreak som vill ha allting planerat in i minsta detalj, gärna långt i förväg. Använder mig fortfarande av en fysisk kalender men försöker få in allting i Google Kalender också (superbra app för er som inte tycker om kalendern som finns i mobilen). I kalendern skriver jag in allt! Det som är så bra med Google Kalender är att man kan färglägga sina "poster" i kalendern, så jag har t.ex. att alla jobb-inlägg är röda, nöjes-inlägg är gröna och sjukhustider är gula. På så sätt håller jag hela tiden koll på allt, framförallt alla sjukhustider (haha). Men även arbetsuppdrag jag bokas på i förväg samt mina pass på Espresso House och liknande. Det lugnar min stressade mage så sjukt mycket att veta att jag har allt uppskrivet på två olika ställen, så skulle telefonen dö så har jag det i kalendern men skulle kalendern försvinna så har jag det i telefonen. 
 
Har till exempel redan planerat saker i december som står med i kalendrarna. Julbord x2 bland annat, samt lite julmys, julfirande, adventsmys osv! Så himla skönt att ha allting fixat så slipper man den här sista minuten-stressen som de flesta drabbas av, framförallt när det kommer till julen. 
 
Nu är det dock dags för mig att röra mig iväg mot bilen, för idag är det vardagslyx på högsta nivå (för min del) att få ta bilen till jobbet! Jobbar på en förskola i Jakobsberg idag, dock så är det tydligen fruktansvärda köer dit då det har varit någon krock på E18 (som vanligt) så ska åka lite tidigare än tänkt. Men jobb 9-16 och sedan tar jag några dagar ledigt (2 dagar närmare bestämt) för sedan jobbar jag på söndag.

Nu måste jag röra mig, vi hörs pussgurkor.

151310

Sitter i sängen och njuter. Det är morgon, solen är påväg upp och luften ute är sådär härligt kylig. Jag sitter här, inlindad i mitt täcke med massa tända ljus och en tekopp i handen. Jag behöver verkligen såna här mornar med jämna mellanrum för att orka med. Jobbade ett kvällspass på Espresso House (mitt första sedan i april) i söndags, vilket var superroligt. Det är verkligen bakom espressomaskinen jag hör hemma. Igår var en superintensiv dag med mycket att göra och jag la mig ner i sängen redan vid 20:30, helt slut. Fick dessvärre en grov rethosta när jag lade mig ner så kunde inte somna förrän efter 22 ändå. Ohwell, så kan det vara. Nu dricker jag i alla fall hostmedicin tills hostan ger med sig, trött på rethosta.
 
Har fått jobb idag också, så ska röra mig mot bussen om en liten stund. 9-16:30 kör jag idag på en förskola, älskar dagisbarn men kommer vara fullt redo med handspriten haha. Inte bli sjuk igen, det har jag ingen lust med.
 
Vi får höras, nu ska jag fylla i ögonbrynen och dricka upp mitt te. Puss! 

Updated wishlist

 

Roadtrip del 1

 

Soup

 

En god frukost ger en bra start.