Nutri Color Creme vs. Maria Nila Colour Refresh


Som rödhårig måste man hålla efter sitt hår otroligt mycket för att behålla en snygg röd färg i mer än en vecka. The struggle is real.

Själv färgar jag aldrig mitt hår oftare än en gång i månad. Helst låter jag det gå över en månad mellan varje färgning men sedan blir utväxten på tok för lång och ful för att jag ska stå ut. Men som rödhårig finns det fler problem än ful utväxt. En av dem är att röd färg inte fäster på håret speciellt bra, långt ifrån lika bra som svart/brun t.ex. Mitt bästa tips för att behålla en snygg röd färg är då färginpackningar! 

Finns förmodligen tusentals olika, dem två mest omtalade som också är dem jag provat är Nutri Color Cream i färgen 500. Och Maria Nila's Colour Refresh i färgen Bright Red. I en jämförelse mellan de två så skulle jag absolut vilja säga att dem båda gör det dem ska - tillför pigment till håret. Nutri Color Cream går att få tag på för runt 150kr nätet, Maria Nilas är ungefär en hundralapp dyrare.

Vilken skulle jag välja att köpa igen, och varför?
Maria Nilas Colour Refresh! Alla dagar i veckan. Den är snäppet dyrare men väldigt dryg vilket innebär att den räcker i minst en månad för min del och jag använder den ca 1 gång i veckan. Positivt med denna är också att den är fri från sulfater och parabener, den innehåller arganolja, består av enbart veganska ingredienser OCH är producerad i Sverige. HUR BRA?! Färgen blir dessutom snyggt klarröd, precis så som jag vill ha den och är väldigt hållbar. Dessutom räcker det med att ha i den ungefär 2-3 minuter i håret för att få rejält med effekt. Den gör dessutom håret mjukt, lent, glansigt och håret luktar gott!

Finns i alla möjliga färger från svart, silvrigt, rosa, rött, brunt och så vidare. Listan kan göras lång!
Rekommenderar denna till alla som vill testa ny nyans på sitt hår men inte vill färga, och till alla som bara vill fräscha upp sin befintliga färg utan att färga och slita på håret!
 
GO, Maria Nila!

Kommentarer ♡Kommentera:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0